Ons tennispark

Tennispark

Ons tennispark aan de Papelaan telt negen verlichte en 2 mini Smashcourtbanen. De banen zijn omringd door hoge bomen en daarom beschut tegen de wind. Doordat elke baan is verlicht kun je tot 23.00 uur tennissen.

Het onderhoud van de banen is voor de beleving van het tennisspel van essentieel belang. De commissie parkmanagement zorgt ervoor dat het tennispark in top conditie blijft. De groundsman zorgt voor een optimale kwaliteit van de banen. Dat betekent dat de banen ook na een regenbui over het algemeen weer snel bespeelbaar zijn.

Momenteel zijn wij in een herontwikkelingstraject van ons park. De smashcourtbanen zijn bijna afgeschreven. De ondergrond wordt binnenkort vervangen door gravel onder afschot. Dit is niet alleen duurzaam, maar zorgt er ook voor dat de banen voor het grootste deel van het jaar bespeelbaar zijn. Alleen vorst en sneeuw zijn dan nog spelbrekers.

Om ook in de toekomst een volwaardige tennisclub te zijn richten wij onze pijlen op de ontwikkeling van een drietal padelbanen. Padel is een snelgroeiende sport, ook onder de reguliere tennissers. Wij willen onze leden, maar ook niet-leden, de mogelijkheid bieden om dicht bij huis van deze sport te kunnen genieten. Recentelijk is er een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor 3 padelbanen.

Ons mooie clubhuis wordt gerund door de leden. Hier kun je terecht voor een drankje en een goed gesprek voorafgaand of na afloop van je tennisles, wedstrijd of een recreatief potje tennis. Een gezellige club draagt bij aan het verenigingsgevoel. Derhalve organiseren wij naast de reguliere wedstrijden diverse activiteiten.

Plattegrond Tennispark

Indeling 3 padelbanen.