Laddercompetitie uitleg en spelregels

Doe jij ook mee aan de laddercompetitie?

We gaan van start met de WTC Laddercompetitie!
Vanaf 11 juni tot en met 28 augustus 2022 kun je andere leden uitdagen in een poging om zo hoog mogelijk op de Ladder te eindigen. De wedstrijden in de Laddercompetitie hebben geen invloed op je officiële KNLTB-rating.

De Laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier om beter te gaan tennissen, nieuwe leden te leren kennen en tennismaatjes te vinden.

Ieder actief spelend lid kan meedoen. We beginnen met één Laddercompetitie voor enkelspel en één voor dubbelspel, t.w.:
- Enkelspel voor senioren gemengd (vanaf 16 jaar).
- Dubbelspel voor senioren (DD of HD of GD vanaf 16 jaar).

Hier lees je hoe het uitdagen en spelen werkt. Je krijgt van iedere stap een geautomatiseerde bevestigingsmail.

• Ga in de ClubApp naar SPELEN--> WEDSTRIJDEN--> LADDER.
  • Schrijf je in voor de gewenste competitie. Je vindt jouw laddercompetitie daarna terug bij MIJN COMPETITIES.
  • De deelnemers staan eerst geordend op KNLTB rating en daarna op alfabet.
  • Kies een tegenstander uit die 1, 2 of 3 plaatsen hoger op de ladder staat. Stel een datum en tijd voor. Jouw tegenstander kan de uitdaging accepteren, of een nieuwe datum en tijd voorstellen, of afwijzen. De wedstrijd moet in principe binnen 7 dagen gespeeld worden.
  • Als beide spelers akkoord zijn, vergeet dan niet direct een baan te reserveren via de ClubApp.
  • Het is geen verplichting maar, in verband met de hoge bezettingsgraad van de banen op werkdagen tussen 19.00 en 21.30 uur, verzoeken wij jullie zoveel mogelijk de ladderwedstrijden te plannen in het weekend of op werkdagen vóór 19.00 uur of ná 21.30 uur.
  • Voor Enkelspel is drie kwartier speeltijd beschikbaar en voor dubbelspel een uur speeltijd.
  • Er worden geen sets gespeeld, maar de games worden doorgeteld, totdat de speeltijd voorbij is.
  • Als de partij is uitgespeeld, voert de speler die de knop UITSLAG INVOEREN achter zijn naam heeft staan, de uitslag in. Daarna bevestigt de andere speler de uitslag via de ClubApp. De uitslag wordt direct verwerkt in de stand van de laddercompetitie. Daarna kun je direct weer een nieuwe tegenstander uitdagen. En jij kunt natuurlijk ook weer uitgedaagd worden door een tegenstander die verder wil naar de top.
  • Alle deelnemers kunnen de resultaten volgen via de ClubApp.
  • Degene die op 28 augustus bovenaan de ladder staat, is de winnaar.
    De winnaar wordt gehuldigd tijdens de Clubkampioenschappen, die op 29 augustus van start gaan.

Gaat er iets mis met het invullen van de uitslag of zijn er vragen? Mail dan naar [email protected]

Veel succes en plezier.