Competitie jeugd

Ieder jaar organiseert de KNLTB in samenwerking met Kia Tenniskids de competitie voor de jeugd. Er is gekozen voor een kleurencode, dus je speelt in de rode, oranje of groene competitie, daarna ben je Junior. Je speelt dan (meestal) op zondagochtend met kinderen van je eigen club tegen andere clubs uit de buurt, zowel op ons park, als bij andere clubs.

De KIA Tenniskids Competitie in 1 minuut:

Rode competitie is voor kinderen vanaf 6 tot ongeveer 8/9 jaar, afhankelijk van het speelniveau. Oranje volgt rood op en wordt gespeeld tot ongeveer 10/11 jaar, waarna je doorstroomt naar groen. Welk niveau je hebt, weet de trainer precies te vertellen. Hij is ook degene die uiteindelijk bepaalt in welke competitie je mee gaat spelen.

Met ingang van de voorjaarscompetitie heeft de KNLTB een paar wijzigingen ingevoerd, lees hier hoe het zit

Wil je weten hoe het precies zit met de spelregels per kleur? Kijk dan even op de site van de Kia Tenniscompetitie

Na de groene competitie word je Junior. Deze competitie is met ingang van het seizoen 2020 ingrijpend veranderd, onder meer door 2 leeftijdsgroepen in te voeren. Junioren van 11 t/m 14 jaar spelen gemengd, enkel en dubbel. Daarnaast spelen ze sets tot 4 met een beslissend punt, waardoor de wedstrijddag aanzienlijk korter is. De Junioren 13 t/m 17 jaar blijven sets tot 6 spelen met een beslissend punt, maar zij gaan ook een mixpartij in de gemengde competitie spelen. Ingrijpende wijzigingen dus.

Vernieuwde juniorencompetitie 2020:

Mocht je alle wijzigingen even rustig na willen lezen, hier staat het uitgelegd.

Dit zijn de data voor 2020: