Lidmaatschap

Wat leuk dat je overweegt lid te worden van de WTC.
Vind op deze pagina informatie over het lid (willen) worden en het lidmaatschap.

Momenteel bestaat onze vereniging uit meer dan 900 leden, waarvan ruim 20% uit jongeren t/m 18 jaar. Wij vinden de ontwikkeling van de jeugd erg belangrijk. Onze jeugdcommissie organiseert veel activiteiten voor deze groep zoals tossmiddagen, een ouder-kind toernooi en de clubkampioenschappen. Tennisschool Muller & van Dijk heeft ook een eigen visie over het trainen van jeugd en het vergroten van hun betrokkenheid bij tennis en bij de club.

De WTC hecht veel waarde aan het clubgevoel… de individuele band die je als lid voelt voor je club en de leden. Daarom organiseren wij ook voor de senioren buiten de competities om veel activiteiten en events. 

Lidmaatschap bij de WTC ga je aan voor een kalenderjaar dat loopt van 1 januari t/m 31 december, of pro-rato naargelang de datum dat je het lidmaatschap aangaat.  

 

Ik overweeg lid te worden


Mogelijk zit je in de oriëntatiefase en zou je eerst willen kennismaken met onze vereniging en het tennispark voordat je het lidmaatschap aangaat. Wij bieden je hiertoe een aantal mogelijkheden.

Introductieregeling | Door de introductieregeling kan elk lid van onze vereniging een niet-lid meenemen. Onder onze leden is er vast een lid die je kent voor een partijtje tennis. Voor € 6,-  kun je ervaren hoe het is om lid te worden bij de WTC.

Huur een baan | Ook is het mogelijk een baan te huren. Voor € 25,- per uur kun je vrij spelen.

Volg een clinic en vervolgens 5 kennismakingslessen | Tennisschool Muller & Van Dijk biedt één keer per lesperiode een clinic aan voor jeugd en senioren. Als vervolg op de tennisclinic kun je dan 5 kenismakingslessen nemen.
Het volgen van lessen na de kennismakingslessen kan alleen als je lid bent van de vereniging.


Ik wil lid worden
 


Wil je lid worden van onze vereniging? Dan ben je natuurlijk van harte welkom.


Hoe werkt het lidmaatschap

Lid worden van de WTC betekent

  • Onbeperkt vrij spelen op onze tennisbanen zowel overdag als ‘s avonds.

  • De mogelijkheid om tennisles te volgen bij onze clubtrainers van Tennisschool Muller & van Dijk.

  • Deelnemen aan door WTC  georganiseerde activiteiten.

  • Dat je automatisch lid wordt van de KNLTB, de Koninklijke Nederlandse Tennis Bond.

    Via onze vereniging ontvang je een digitale ledenpas en een bondsnummer. Daarmee krijg je toegang tot de KNLTB clubapp met veel voordelen zoals toegang tot de KNLTB competities en het KNLTB toernooiaanbod. Ook krijg je hiermee toegang tot ‘mijn club’, de ledenportal van onze website met meer informatie over clubzaken, bardiensten etc.

De kosten voor dit lidmaatschap zijn opgenomen in de contributie voor de WTC. Dus er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Meer informatie over de voordelen van een KNLTB lidmaatschap vind je hier. 


Contributie

De contributie voor het seizoen 2024:

Aspirant

Tot leeftijd van 9 jaar op peildatum 1 januari

30,00

Junior

Vanaf leeftijd 9 jaar tot het jaar waarin je 18 jaar wordt

60,00

Jong Senior

Vanaf het jaar waarin je 18 jaar wordt tot het jaar waarin je 26 jaar wordt

107,50

Senior

Vanaf het jaar waarin je 26 jaar wordt

215,00

Niet-spelend lid

Geen KNLTB-lidmaatschap

50,00

Inschrijfgeld

Eenmalig voor nieuwe leden

25,00

  • Bij 3 betalende leden uit hetzelfde gezin (op peildatum 01-01, op hetzelfde adres) rekenen wij € 30,- korting op de totale contributie.
  • De contributie wordt jaarlijks, na de ledenvergadering, omstreeks eind maart van het jaar geïnd.
  • Wanneer men in de loop van het seizoen lid wordt, berekenen we de contributie naar rato en deze wordt dan kort na aanvang van het lidmaatschap geïnd.

 

Inschrijfformulier

Het enige dat je hoeft te doen om lid te worden is dit Inschrijfformulier invullen.

Wij vragen hier naar je persoonsgegevens en je dient een pasfoto in te scannen.

Voor lidmaatschap van de KNLTB is een pasfoto vereist. Zonder pasfoto ontvang je geen KNLTB pas. Je kunt dan geen baan reserveren en niet meedoen aan KNLTB competities en toernooien.

Het bondsnummer en de speelsterkte

Heb je geen bondsnummer, dan laat je het veld leeg. De bond verstrekt een bondsnummer en de speelsterkte wordt gezet op 9. Een beginnende speler krijgt een 9, een professionele speler een 1. Dit getal wordt gebruikt voor de opstelling in de competitie en het inschrijven voor toernooien. Op die manier speel je tegen gelijkwaardige tegenstanders. Je speelsterkte wordt aan het einde van elk seizoen bepaald aan de hand van je rating.

Is je bondsnummer bekend, dan vul je dit in. De bond registreert automatisch je laatstbekende speelsterkte.


Privacy persoonsgegevens

De WTC hecht veel waarde aan de privacy van persoonsgegevens. Lees onze privacy policy.


Bar, schoffel en schoonmaakdiensten

De bar/kantine wordt gerund door de leden. Een onbemande bar of een gesloten clubhuis draagt niet bij aan de gezelligheid bij het tennissen, toch een belangrijk element in het clubwezen.

Lid zijn van de WTC betekent dat je je commit aan de club en dus aan het feit dat je jaarlijks een verplichte bijdrage levert. Ieder lid vanaf 18 jaar tot 70 jaar dient per jaar verplicht een aantal bardiensten, schoffel of schoonmaakdiensten te draaien. Omdat  voor de groep van 18 tot 26 jaar (Jong Senior) een sterk verlaagd tarief geldt, zijn deze leden verplicht om per jaar 12 uur bar- en/of schoffel- en/of schoonmaakdienst te draaien.

Ik ben een nieuw lid


Als nieuw lid kan het soms lastig zijn om in een club te integreren of een geschikt tennismaatje te vinden. Gelukkig is onze vereniging erg actief en zijn er mogelijkheden om ook zonder (vaste) tennispartner te spelen.

Volg tennisles | De lessen starten 2x per jaar. Het is een goede manier om naast een verbeterde techniek ook mensen te leren kennen.

Speel mee met de laddercompetitie en/of de toss-ochtenden op de maandag, woensdag en vrijdag of de toss-avond op de maandag|  Een leuke manier om iemand van je speelsterkte te ontmoeten.

Meld je aan voor 'WTC Tennismaatje’ | Via deze Whatsapp-groep kun je een oproep plaatsen voor een tennispartner van min of meer gelijke speelsterkte.

Spreek mensen aan rondom de baan | De gezellige en ongedwongen sfeer van onze vereniging maakt dat het makkelijk mensen leren kennen is.

Volg onze social media | Houd onze Facebookpagina in de gaten of volg ons op Instagram voor de verschillende toernooien en activiteiten en ander nieuws. Nodig mensen via onze pagina uit om kennis te maken en een partijtje te tennissen.
Like onze clubpagina op Facebook.

De KNLTB Clubapp | Via de clubapp reserveer je je banen, blijf je op de hoogte van alle clubactiviteiten en het nieuws, dat je ontvangt via pushberichten. Je hebt een eigen profiel waarmee je inzicht hebt in je speelsterkte, de clubagenda met wedstrijden en competities. Je hebt toegang tot de ledenlijst zodat je beter een naam bij een gezicht kunt vinden.   

 

Heb je nog een vraag, neem dan per e-mail contact met ons op: [email protected]

 

Lid worden