Laddercompetitie algemene uitleg

Wat is een laddercompetitie?
De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers/teams elkaar - volgens bepaalde regels - kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder.

De Laddercompetitie is een competitie die uitsluitend gericht is op leden van de vereniging, er zijn géén kosten aan verbonden en heeft geen invloed op je officiële KNLTB-rating.

De leden worden bij aanmelding van de laddercompetitie op volgorde van speelsterktes ingedeeld, met dus de sterkste bovenaan en vervolgens alfabetisch op achternaam.
Als je uitgedaagd wordt om een wedstrijd te spelen, moet de wedstrijd starten binnen 7 dagen na uitdagen.

Je kunt tot 3 tredes hoger uitdagen.

Laddercompetitie: hoe schrijf je jezelf in?
Leden kunnen zelf inschrijven door in te loggen in de ClubApp. Bij pagina SPELEN--> tab WEDSTRIJDEN--> LADDER--> BESCHIKBAAR zie je de laddercompetities waar je jezelf kan inschrijven door deze te selecteren.
Nadat je jezelf hebt ingeschreven, komt deze competitie te staan bij MIJN COMPETITIES. Hier kun je aan de slag gaan met uitdagen op het moment dat de laddercompetitie start. Door op UITDAGEN te klikken bij een lid, kun je een bericht sturen en een voorgestelde datum en tijd.
Zodra je zo’n uitdaging ontvangt, kun je zelf via de app deze accepteren door op UITDAGING DETAILS te klikken. Hier is het mogelijk om de uitdaging te accepteren, af te wijzen of een andere datum/tijd voor te stellen.
Na de uitdaging geaccepteerd te hebben en een datum geprikt, dient er nog wel een baan te worden gereserveerd en kan er worden gespeeld binnen 7 dagen na het uitdagen.

Mocht de afgesproken datum voor  één of beide speler(s)/team(s) tóch niet uitkomen, kunnen zij contact opnemen met de beheerder van de laddercompetitie via [email protected] (Gerda Trok) en kan de beheerder de datum wijzigen.

Hoe voer je de eindstand in?
Na het spelen van de wedstrijden dient de uitslag ingevoerd te worden. In de ClubApp staat achter de naam van één van de spelers de knop UITSLAG INVOEREN. De andere speler dient altijd na het invullen de uitslag nog te bevestigen!

Plek op de ladder
Als de uitslagen zijn ingevoerd en goedgekeurd, rekent het systeem de nieuwe plekken op de ladder uit en voert dit direct door.

Bij vragen of problemen: mail naar [email protected]