IVA-certificaat

IVA certificaat – certificaat Verantwoord Alcohol Schenken – diploma Sociale Hygiëne

Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die dit certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is dit IVA certificaat (e-learning) een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine.

De certificaten worden bewaard in de groene ordner op de bovenste plank boven de kassa achter de bar; mocht er controle komen dan zijn ze toonbaar. WTC krijgt een boete als bij controle niet-gecertificeerd personeel achter de bar staat. Tevens zetten we onze vergunning (zie map vergunningen naast de groene ordner) op het spel  (en in het ergste geval het clubhuis moeten sluiten!). Dit willen wij graag voorkomen. Dus, ben je bardienstplichtig en heb je het certificaat/diploma nog niet behaald en aan ons gestuurd, wil je dit dan z.s.m. doen?

De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ is vanuit NOC-NSF in samenwerking met VWS en drie andere branches speciaal ontwikkeld voor barvrijwilligers/medewerkers van sportkantines. Met de juiste kennis kun je goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties. In drie online modules, afgesloten door een toets, leer je welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe je moet reageren in lastige situaties en vooral hoe je kunt voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen.

Het is een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt. Voor mensen die een diploma ‘sociale hygiëne’ hebben behaald is de e-learning een waardevolle opfriscursus.

Je krijgt het certificaat in jouw eigen mailbox en je kunt dit mailen naar [email protected].